|

( ◑‿◑)Maak nu een unieke en professionele CV online!

|

Audio Logo’s

Val op met je eigen audio logo!

Een audio logo aan het begin en eind van je QR Code audio boodschap is een goede manier om op te vallen. Een audio logo trekt aandacht en brengt de luisteraar in de juiste stemming om naar je audio boodschap te luisteren.

Wat is een audio logo?

Een audio logo is een kort stukje muziek van een paar seconden. Een audio logo kan zowel instrumentaal als gezongen zijn.

Wat kan ik met een audio logo?

Een audio logo kun je overal gebruiken waar je te horen bent. Net zoals je een visueel logo overal gebruikt waar je te zien bent. Dus behalve voor je QR Code audio boodschap kun je het gebruiken voor radio- en TV-commercials, (Youtube-)films, presentaties, ringtones, enz.

Wat zijn voorbeelden van audio logo’s?

Het bekendste audio logo is het 4-notenmuziekje van Intel: http://www.youtube.com/watch?v=QRLyMjvug1M

Hieronder nog 4 voorbeelden van instrumentale audio logo’s:

Een audio logo kan ook gezongen zijn. Een gezongen audio logo of jingle is de beste manier om een slogan onder de andacht te brengen. Denk bijvoorbeeld aan “echt Hema”, “Carglass repareert, Carglass vervangt” en “Randstad uitzendburo-o”. Die laatste wordt niet meer gebruikt, maar iedereen kan hem nog zo meezingen.

Sonic Branding

Een audio logo is een onderdeel van sonic branding. Sonic branding is op een strategisch niveau nadenken over muziek en branding. Hoe klinkt jouw merk, product of dienst? Het is een uitbreiding van je visuele huisstijl met een audio huisstijl. Met een audio logo en eventueel één of meerdere langere stukken muziek.

Marketing en branding gaat over opvallen bij je doelgroep. Muziek toevoegen aan je marketingmix is een uiterst effectieve en beproefde manier om op te vallen. Bedrijven besteden veel tijd en geld aan hun visuele communicatie en realiseren zich niet dat hun communicatie veel effectiever kan als ze ook gebruik maken van muziek. Muziek beïnvloedt onbewust emoties en daarmee hoe mensen denken over merken, producten en diensten.

Heeft u interesse of vragen, neem contact met ons op