Boodschappen Doen Met QR Codes In Finland

In Finland is de startup Digital Foodie een samenwerking aangegaan met de S Group in de hoofdstad Helsinki, waarbij de muren van enkele belangrijke knooppunten voor het woon-werkverkeer werden omgetoverd in virtuele winkels.

Via een QR-code is het mogelijk om de app van Foodie.fm te downloaden naar de smartphone, waarna het aan de hand van de barcodes die op de muur staan geprojecteerd mogelijk is om door te scannen direct de gewenste producten te bestellen, waarna zij worden thuisbezorgd. Bestellingen die voor 15.00 uur worden gedaan, worden nog diezelfde dag bezorgd.

“Finnen houden van hun mobieltjes en van technologie die het dagelijkse leven vergemakkelijkt. Nu kan de Foodie.fm gebruiker terwijl hij of zij bijvoorbeeld wacht op de metro of tram, bestellingen plaatsen. Met behulp van de technologie van Foodie.fm beschikte de S Group al enige tijd over gepersonaliseerde online winkels, de nieuwe virtuele winkel is een logische uitbreiding hierop,” aldus CEO Kalle Koutajoki van Digital Foodie.

Foodie.fm wordt in Finland inmiddels door meer dan 220.000 mensen gebruikt, een relatief groot aandeel op een totale bevolking van bijna 5,4 miljoen mensen.

Bron: finlandsite.nl