De bus op tijd halen met behulp van QR codes

‘T GOOI – Connexxion houdt tot en met 11 november een campagne rond actuele vertrektijden. Hierbij wordt voor alle reizigers nog eens duidelijk op een rijtje gezet wat de mogelijkheden zijn om real time-vertrektijden te raadplegen. Real time-vertrektijden geven tot op de minuut nauwkeurig van elke halte de vertrektijden van de bussen weer.

Elke haltepaal is voorzien van een zogenaamde QR-code. Door deze te scannen en als favoriet op de computer of smartphone op te slaan, kun je altijd snel de actuele tijden bekijken. Zo kun je altijd zien of de bus onverhoopt vertraging heeft. Of als je onverwacht later van huis gaat, zie je hoe laat de eerstvolgende bus vertrekt.

De haltepagina is een innovatieve service die uniek is voor Nederland en Europa en is ontwikkeld door Connexxion, die met deze service de reizigers nog beter en actueler wil informeren.

Voor zowel iPhone- als Android-gebruikers is er bovendien een handige Connexxion app (CXX). De app heeft een slimme reisplanner die rekening houdt met vertragingen en omleidingen. En zoek je de dichtstbijzijnde bushalte? Ook die is makkelijk te vinden via Google Maps. De app is gratis te downloaden via de App store of Google Play Store.

Bron: dichtbij.nl