Facebook brengt chat rooms terug met rooms.me

rooms.me app screenshot

De langverwachte social app rooms.me van Facebook  is gelanceerd. De chat room app stelt  gebruikers in staat om aan chat rooms deel te nemen of deze zelf te creëren.  Beheerders van de rooms kunnen QR codes  gebruiken om anderen uit te nodigen. Deze nieuwe mobiele app geeft gebruikers de optie om “rooms” van elk  onderwerp te creëren.

De rooms van Facebook kunnen naar eigen wensen  worden aangepast.  pictogrammen, kleuren en zelfs foto’s kunnen zelf  worden toegevoegd.  De chat rooms zijn niet beperkt tot alleen  maar tekst,  plaatjes, video’s en muziek kunnen worden gedeeld om een multimedia ervaring te bieden. De chat room app beschikt over een aantal smartphone-functies, zoals  het uitnodigen via QR-codes, dit moeten het makkelijker maken om vrienden direct toegang te geven . De QR codes worden automatisch gegenereerd na het aanmaken van een room.

Je kan anoniem blijven omdat je met elke gewenste naam een room kan bijwonen, maar wat is anoniem tegenwoordig in de digitale wereld? De app is voorlopig alleen te downloaden via de App store van Apple, binnenkort ook voor  Android.