Grootste Levende QR Code Ter Wereld In Veenendaal

VEENENDAAL – Burgemeester Ties Elzenga van Veenendaal scant vrijdag 14 september de grootste levende QR code ter wereld. Dat doet hij om 11.00 uur op het Kees Stipplein in Veenendaal. Daarmee opent hij de eerste binnenstadswebsite ter wereld waar je op productniveau kunt zoeken. In de database zitten zelfs meer producten dan bij de grootste Nederlandse webshop. Consumenten kunnen daarmee zelf Het Nieuwe Winkelen in Veenendaal vanaf 14 september ervaren.

Aan de burgemeester van Veenendaal de eer om als eerste officieel de website te openen. Speciaal voor de lancering van Het Nieuwe Winkelen worden honderd kinderen opgetrommeld die samen een levende QR code zullen vormen.

De burgemeester zal deze met zijn smartphone scannen. Een QR code is een soort streepjescode die is opgemaakt uit zwarte en witte blokjes, die door een smartphone of tablet gescand kan worden. De kinderen zullen samen deze streepjescode vormen met zwarte en witte platen. Zo worden ze de grootste levende QR code ter wereld.

App
Uiteindelijk gaat het allemaal om de nieuwe website www.winkelstadveenendaal.nl en de mobiele versie daarvan. Met behulp van dit online platform kunnen consumenten met nog meer plezier en gemak shoppen in de binnenstad.

Op de (mobiele) site kun je direct zien waar de dichtstbijzijnde verkoper van een bepaald product te vinden is, wat er voor leuke aanbiedingen in de buurt zijn en waar je je auto kunt parkeren.

Je kunt niet alleen vanuit huis vast opzoeken waar jouw favoriete spijkerbroek te kopen is of hoe je direct naar de dichtstbijzijnde parkeerplek rijdt, de website zal ook beschikbaar zijn voor mobiele telefoons en tablets. Op deze manier kunnen consumenten in de binnenstad altijd en overal gemakkelijk shoppen.

Bron: veenendaalsekrant.nl