Hema lanceert QR winkel app

Met de introductie van de HEMA app en de mobiele website m.hema.nl zijn de online mogelijkheden bij HEMA verder uitgebreid.

De Hema heeft een QR app gelanceerd die zowel geschikt is voor Android en iOS, de app bied verschillende functies. Zo kun je via het menu ‘assortiment’  de collecties van HEMA bekijken en direct bestellen. Op het moment dat een artikel online is uitverkocht, kun je meteen de winkelvoorraad checken van een winkel bij jou in de buurt. Dit kan via gps maar ook via het invullen van postcode of plaatsnaam. Je kunt daarnaast een favorietenlijstje aanmaken. Via het menu ‘winkels’ kan je HEMA winkels zoeken en openingstijden lezen.

Met de QR-scanner kunnen de barcodes van HEMA artikelen en QR-codes (ook niet-HEMA QR-codes) gelezen worden. Je kunt van alle artikelen productinformatie opvragen en de beschikbaarheid online of in de winkel bekijken. Bij een leeg schap in de winkel kan de barcode van het schap-etiket gelezen worden en kun je het betreffende artikel direct online bestellen (als het product online verkrijgbaar is), of de voorraad van het artikel in een andere HEMA vestiging opzoeken. Als thuis iets op is, zoals de laatste koffiepad, kun je de barcode van de verpakking scannen en direct online een bestelling plaatsen.

Je kan je afvragen waarom grote winkel ketens nu pas met meegaan met de huidige techniek, wellicht ziet het management team ook dat er zeker in deze tijd van recessie beter ingespeeld moet worden op de consument en dit zeker ook meer winst opleveren oftewel two way traffic.

Bron: molblog.nl