Klanttevredenheid Meten Met Behulp van QR Codes

Cateringbedrijf Arron Group gaat samenwerken met Opinionmeter International, speler op het gebied van feedback management, om de klanttevredenheid over zijn geleverde diensten, producten en service te meten. Zo moet het voor klanten van de cateraar mogelijk zijn om via een applicatie of door het scannen van een qr-code feedback te kunnen geven over de geleverde dienst en eventuele klachten door te geven.

Cateringbedrijf Arron Group gaat de diensten van leverancier van feedback oplossingen, Opinionmeter International, gebruiken om de klanttevredenheid te meten. Klanten van de cateraar kunnen bijvoorbeeld door het scannen van een qr-code op een pagina komen waarop zij feedback kunnen geven. Ook moeten klanten gebruik kunnen maken van een applicatie om hun mening over de geleverde dienst te geven of een klacht door te geven.

Arno Weerwag, operationeel directeur van Arnon Group, vertelt: “Wanneer iemand niet tevreden is over de beleving van bijvoorbeeld een kopje koffie of een vers belegd broodje in de Gezonde Schoolkantine, dan vinden wij het belangrijk om dit te weten.”

Bron: Customer Talk