PayPal gebruikt QR codes om te betalen in winkels

paypal-mobiel-betalen

PayPal word in 2014  een betaalmiddel in de  Amerikaanse winkels, dit betekent dat consumenten met hun smartphone kunnen afrekenen.

De dienst die Payment Code gaat heten zorgt werkt met een betaalapp waardoor dat  consumenten  alleen maar hun smartphone op zak hoeven te hebben om af te rekenen.  Er word gebruik gemaakt van bestaande betalingsapparatuur van het bedrijf  Discover, dat betalingsapparatuur levert aan zeven miljoen Amerikaanse winkels.

Om in een winkel te kunnen betalen, moeten klanten zich eerst aanmelden via de Paypal-app. Op basis van de locatie van de klant weet de software wat voor betaalmiddelen de winkel heeft. Als de kassa in de winkel een barcodescanner heeft, dan verschijnt een QR-code op het scherm die kan worden gescand. Als er alleen kan worden gepind, dan wordt een tijdelijke pincode gegenereerd.Volgens de internetbetaaldienst is het een voordeel dat winkeliers geen extra hardware hoeven aan te schaffen..

PayPal president Scott Thompson zei dat het nieuwe systeem klanten zou een nieuwe impuls zou geven bij het winkelen .
“We zijn bezig met het  uitrollen van een one – stop- shop voor winkelieren om hun klanten direct te  betrekken door het genereren van de vraag van consumenten. Dit gebeurt via locatie gebaseerde aanbiedingen , het verrichten van betalingen toegankelijk vanaf elk apparaat ( niet alleen van de mobiele telefoon , en het bieden van meer flexibiliteit aan klanten , zelfs nadat ze uitgecheckt , ” volgens Thompson .

Door het gebruik van tools zoals QR-codes of web – to-print , kunnen marketing professionals een hogere niveau van betrokkenheid bereiken .