QR Code Explosief Aan Het Groeien In Europa

De populariteit van QR-codes blijft hard groeien bij smartphonegebruikers. Het laatste  jaar tijd is het aantal gebruikers bijna verdubbeld, vooral als het gaat om productinformatie op te vragen. Dat blijkt uit een studie van comScore in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje.

Volgens onderzoeksbureau comScore is het aantal mensen dat met zijn smartphone een QR-code inscant, op één jaar tijd met 96% toegenomen. Maandelijks scannen liefst 17,39 miljoen smartphonegebruikers zo’n code in, ongeveer 14% van al wie een smartphone bezit.

Spanje leid  met de meeste scans, 16% van de smartphonebezitters gebruikt wle eens de QR scan, tegenover  7% in 2011. Duitsland is goed voor: ruim 5 miljoen per jaar, een percentage van 18,6% .  De Britten staan onderaan, met amper 11% van de smartphonegebruikers.

Bijna 75% van de gebruikers scant de codes in om meer informatie te krijgen over een welbepaald product (71,7%). Bijna één op drie gebruikt ze ook om informatie over evenementen (31,8%) te winnen, terwijl één op vijf een QR-code scant om een kortingbon of een speciale aanbieding te versieren (19,4%).

Nu meer en meer consumenten vertrouwen op hun smartphone, ontpopt de QR-code zich meer dan ooit tot dé bondgenoot van elke verkoper, besluit Hesham Al-Jehani, European mobile product manager bij comScore: “De informatie die consumenten via de codes kunnen vinden, kan retailers helpen om hun ‘in-store conversion’ gevoelig te vergroten.”

Bron: retaildetail.eu