QR Codes Gebruiken Om Evenementen Te Promoten

Evenement professionals moeten leren om QR-codes te omarmen als de nieuwe norm voor het promoten van evenmenten.

De vraag is, hoe gebruik maken van QR codes om evenementen zoals congressen, concerten en muziek of kunst festivals te promoten? We nemen een aantal voorbeelden.

Teaser video

Gebruik een QR code om mensen te verwijzen naar een teaser video van een evenment.  Als het een concert, dan is het verstandig om  een kort  filmpje over de artiesten of performers. Als het een zakelijk evenement of congres, kunt u een korte video produceren  gericht op centrale het evenement thema.

Social media

Gebruik uw QR code om mensen te verbinden aan een Facebook  pagina die speciaal voor het evenement – of een Twitter account waar realtime informatie krijgen over het evenement. Dit zorgt voor een groter bereik, wat betekent dat meer mensen zullen te weten komen over de gebeurtenis en dan kunnen delen met hun vrienden, oftewel virale marketing.

Contest

Gebruik een QR code gebaseerd op een wedstrijd. Het verspreidenvan flyers of posters met QR codes waar men aan een wedstrijd mee doet en een prijs kan winnen.  Het kan ook Facebook-pagina zijn waar men de pagina kan liken en een kans maakt om te winnen. U kunt bv  gratis kaartjes weggeven voor een evenement of  verwante freebies.

 

Er zijn nog veel manieren om deze twee-dimensionale barcodes te gebruiken om elk soort evenement te promoten. Met de groei van smartphones en het gebruik van mobiel internet, kunnen QR codes zijn zeer effectief en kostenefficiënt zijn als het gaat om reclame en promotie gaat.