Studenten Boekenwinkel Maakt Gebruik van QR codes

Een boekenwinkel  heeft gebruik gemaakt van een pilot-programma met QR codes, om  de  technieken te verbeteren voor de verkoop van  leerboeken in de etalages.
De boekenwinkel  van de Macquarie University  in Australië  heef QR codes op de raam geplaats. op het moment dat studenten de barcode van een  leerboek hadden gescand, zou aangegeven hoeveel boeken er nog aanwezig waren in  boekhandel is. Van daaruit kunnen zij ervoor kiezen om dat boek te kopen.

Greg Smith vond  het belangrijk om het proces te vereenvoudigen, vermindering van het aantal stappen die nodig waren om de aankoop te doen. De winkel werkte vervolgens met PayPal en een mobiele commerce website,  zodat  betalingen bevestigt werden door  de betaling door het gebruik van een credit card of hun PayPal-rekeningen. Dit maakt het proces eenvoudiger om de boeken vervolgens te bezorgen bij de studenten.

De boekhandel heeft QR codes geplaatst voor de schoolboeken die worden het vaakst gekocht. De dienst is nu beschikbaar in tien van de 43 verschillende locaties.