|

( ◑‿◑)Maak nu een unieke en professionele CV online!

|

Vraag en Antwoord

Wat is een QR code?

De letters QR zijn een afkorting van Quick Response (“snelle reactie”). Dit is een zwart wit geblokte barcode die ingescand kan worden met de camera van uw smartphone of tablet. De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar word inmiddels algemeen gebruikt in kranten & tijdschriften, op kleding, gebouwen, bushaltes, visitekaartjes, voertuigen etc., De mogelijkheden zijn onbeperkt, op onze blog staan tientallen artikels over het gebruik van QR codes

 

Hoe werkt een QR Code?

Om gebruik te kunnen maken van QR codes, kunt u gratis QR apps downloaden zoals de i-nigma reader  [hier downloaden]. Als u een QR-code ziet waarvan u de informatie lezen wilt, opent u de QR app uw smartphone of tablet en u richt met de camera op de QR-code tot die volledig in beeld is. De scanner  leest automatisch de inhoud van de code en  zo kunt u de  informatie aflezen.

 

Welke informatie kan een QR Code bevatten?

-Links naar websites, of social media links, ( Twitter, Facebook, YouTube etc.)

-Multimedia (video’s, foto’s en muziek bestanden )

-Tekst

-SMS berichten

-Email berichten

-Vcards

-Google Maps

-Telefoon nummer /direct call

-WIFI Connectie

 

Enkele voordelen

-Toegang tot gerichte informatie
-Direct toegang tot uw media kanalen
-Direct product of dienst direct bestellen
-Eenvoudig direct met u bellen zonder uw telefoonnummer te hoeven intoetsen
-De exacte ligging van uw bedrijf op Google Maps bekijken
-Een instructievideo bekijken over het juiste gebruik van uw product.

Wat is een multimedia QR code?

Na het scannen van onze QR-code of het bezoeken van een link met een smartphone of tablet, worden diverse mediakanalen in één keer getoond. De gebruiker heeft hierdoor meteen toegang tot audio, video, social media, diverse links en zelfs de mogelijkheid telefonisch contact op te nemen via een direct call button. Dit verhoogt het bereik en de user experience aanzienlijk ten opzichte van reguliere QR codes waarbij slechts naar één actie verwezen kan worden.

Kan ik zelf een multimedia QR code opzetten?

Wij kunnen voor u een kanaal opzetten, voor resellers is het mogelijk om zelf kanalen te beheren of aan te maken

Hoe hebben gebruikers toegang tot de informatie?

Gebruikers kunnen een link invoeren op de browser van smartphone, tablet of PC, of met een smartphone of tablet een QR code scannen. Op deze manier is de informatie voor iedereen beschikbaar!

Wat is het verschil met een ”standaard” QR code?

Een standaard QR code heeft maar één functie. Bijvoorbeeld een link naar een website of de gegevens van een visitekaartje. Hierdoor kan dit maar vaak maar voor één doel ingezet worden, met onze QR code kunt u met meerdere kanalen bereiken verschillende doelgroepen bereiken.

Sluit ik een jaarcontract af als ik een pakket neem ?

Nee, onze service is maandelijks opzegbaar.

Kan ik ook zien hoe vaak mij kanaal bezocht is?

Ja via Google Analytics mailen wij u een rapport, dit kan dagelijks, weekelijks of maandelijks zijn

Hoe vaak kan mijn kanaal bezocht worden

Dit hang van een aantal factoren af, u krijgt 10 gigabyte per kanaal, gemiddeld zal een audio MP3 en achtergrond plaatje drie mb zijn, dit houdt in dat de code zo’n drieduizend keer gescand kan worden. Stel dat u een MP3 en een achtergrond plaatje heeft van totaal 5 mb dan kan de code tweeduizend keer gescand worden.

Wat gebeurt er als de datalimiet overschreden word?

Voordat de datalimiet wordt overschreden krijgt u een email alert van ons.Vervolgens kunt u kiezen om uit te breiden met 10 gig extra of om eventueel te stoppen. Echter, op het moment dat de datalimiet overschreden wordt heeft nu natuurlijk wel een indicatie dat uw code erg in trek is. Indien u wilt uitbreiden betaalt u nog eens €19,75 per 10gigabyte extra.

Wat is de smartphone en tablet widget?

Dit is een widget in de vorm van een smartphone en tablet die automatische aangemaakt wordt. Deze kan worden ingezet om gedeeld te worden op het internet via een insluit (embed) code zoals Youtube dit aanbied voor elke video. Dit word ook wel sharing genoemd.

Wat betekend responsive?

Simpel gezegd past de content zich automatisch aan naar de scherm formaat die een bezoeker gebruikt. Of dit nu een tablet, PC, laptop of een smartphone is. Ook kan uw content gedeeld worden via websites met een widget die een share optie heeft. Dit is een efficiënte en doeltreffende manier om met Qr codes uw product of kennis toegankelijk te maken voor iedereen.

Ik heb een andere vraag en nu?

Heeft u een andere vraag? dan kunt u via onze contact pagina, telefonisch of met een email uw vraag voorleggen.